Zranených hokejistov bolo v košickej nemocnici viac ako fanúšikov

05.05.2011 Celý región

Bratislava/Košice 5. mája (TASR) - Počas prebiehajúceho svetového šampionátu v hokeji ošetrila Univerzitná nemocnica L. Pasteura (UNLP) v Košiciach štyroch zranených hráčov a dvoch fanúšikov. TASR dnes o tom informovala hovorkyňa nemocnice Jaroslava Oravcová.

Prvým ošetreným bol hráč nórskeho družstva Lars Ostli Lokken, ktorý v sobotu večer dostal pri zápase silný úder do tváre. \"Na oddelení urgentného príjmu UNLP Košice podstúpil traumatologické, neurologické, neurochirurgické a CT vyšetrenie, ktoré potvrdili otras mozgu a pomliaždenie tvárovej časti hlavy,\" pokračovala Oravcová.

Trojica ďalších hráčov prišla do nemocnice so zranením ľavého kolena. V pondelok (2. mája) to bol Švajčiar Mathias Seger, v utorok (3. mája) Švéd Nicklas Gorssman a dnes Nór Martin Lauman Yvlen. Všetci hokejisti podstúpili vyšetrenie magnetickou rezonanciou a po ošetrení ich prepustili.

Lekárske ošetrenie v Univerzitnej nemocnici vyhľadali aj dvaja fanúšikovia zo Švédska. Dôvodom nebol šampionát, ale konzumácia skazeného jedla v Budapešti, ktorá im spôsobila vážnejšie črevné problémy. Jedného z pacientov museli pre intoxikáciu a dehydratáciu hospitalizovať.
 

Vyberte región